Cantina Mexicana

Restavracija, lega: Osrednjeslovenska

Restavracija ponuja:
  • Kulinarika

Cantina Mexicana - popotovanje po svetu mehiških okusov

Mehika. Tretja največja država Latinske Amerike je izredno barvita in raznolika. Raznolika je pokrajina - od širnih puščav, preko gorskih verig, vulkanov in tropskih gozdov, do neskončnih peščenih plaž ob Tihem oceanu in Karibskem morju. Raznolika je kultura - deželo so zaznamovale visoko razvite civilizacije od Majev, Toltekov, Zapotekov in nenazadnje Aztekov, ki so podlegli španskim osvajalcem. Danes je Mehika mešanica ameriško-indijanske in španske kulture. In raznovrstna je mehiška kuhinja, ki so jo zaznamovala ljudstva, ki so živela na njenem področju. Popotovanje po Mehiki je torej tudi raziskovanje številnih manj znanih ali celo neznanih okusov. Vsak predel te velike države skriva svoje specialitete. Kuhinja pa se še danes spreminja.

Značilnosti mehiške kuhinje
Večina Mehičanov vam bo dejala, da ni pravega obroka brez fižola in tortilje. In res. Osnova mehiške prehrane je prav gotovo koruza, ki so jo udomačili na mehiških tleh pred šest ali sedem tisoč leti. Iz nekvašenega koruznega testa izdelujejo posebne palačinke -tortilje, ki spremljajo večino jedi. Koruzna tortilja pa je tudi osnova za tacos in tortilja koruzni čips. Sicer pa mehiško hrano spremljajo še številne sveže sestavine in razne začimbe (najbolj znan je prav gotovo chilli), ki jih uporabljajo kot prilogo h glavnim jedem, kot so burritos, fajitas in enchiladas - le te tradicionalno postrežejo z rižem in fižolom.

Raziskovanje se začne doma (v Cantini Mexicana).
Tistim, ki želijo odkrivati raznolike mehiške okuse in v njih uživati, pa že nekaj časa ni več potrebno v Mehiko. Mehiške restavracije so namreč že dolgo tega našle svoj prostor na stari celini, pred leti pa tudi v Sloveniji. Tako Cantina Mexicana, ki je v torek, 23. septembra odprla svoja vrata v nekdanjem klubu Primadona, predstavlja idealno dopolnitev ponudbe Knafljevega prehoda, kjer že stoji priljubljen pub Cutty Sark in restavracija z morsko mediteransko kuhinjo As.
V restavraciji se bodo prilagajali okusu gosta. Na njegovo željo, bodo postregli tudi z manj začinjeno hrano, kot je sicer za mehiško hrano običajno. Ker je mehiška hrana tako raznolika, je nujno preizkusiti čim več jedi, zato se bo v Cantini Mexicana jedilnik spreminjal kar dvakrat letno. Ohranili bodo večino najbolj priljubljenih jedi gostov restavracije, ostalo pa bodo zamenjali z novimi specialitetami. Za avtentičnost mehiške restavracije bodo poskrbeli dva mehiška natakarja in kuhar, ter svetovalec za ambient, hrano in izvirne recepte Elios - priznani gostinec iz Mexico Cityja. Vodja kuhinje gostinskega podjetja se je šolal v Zagrebu, kjer je bila prva mehiška restavracija na področju nekdanje Jugoslavije, in v restavraciji Sierra Madre v Berlinu. Na podlagi znanja, ki si ga je pridobil, so v kuhinji pripravili tudi nekaj svojih jedi in z recepti naredili dober vtis na kuharsko ekipo v restavraciji Sierra Madre. Zato so se dogovorili za kuharsko izmenjavo vsaj dvakrat letno.

 
Tip

restavracija




Kuhinja drugih narodov

mehiške jedi 

Delovni čas : Odprto: 11.00-01.00, petek in sobota 11.00-03.00. 


Notice: Undefined index: subclasses in /pub/web/strani/www.kamnaizlet.si/htdocs/sites/www.kamnaizlet.si/modules/radioactivity/radioactivity.inc on line 108