Domačija Ražman - Vinska klet Ražman

Gostilna, lega: Obalno - kraška

Gostilna ponuja:
  • Vinogradništvo

vinogradništvo 

Informacije o obratovanju :

gostilna: 9.00h do 22.00h, ponedeljek zaprto. Klet:degustacije po predhodnem dogovoru, prodaja vina za dom na razpolago v gostilni od 9.00 do 22.00h. Prenočišča: vsak dan


Lega

na podeželju


Možnost plačila

American Express, Diners, Eurocard/Mastercard, Karanta, Activa, Maestro, samo z gotovino, kreditne kartice


Jeziki sporazumevanja

slovenski, angleški, italijanski, drugi jeziki 

Vinogradniška in vinarska družinska tradicija. Na cca 2 ha lastnih vinogradov pridelujemom predvsem avtohtoni refošk in malvazijo, katera lahko konzumirate v naši lastni gostilni ali pa odnesete s seboj. V domači kleti ali gostilni sprejemamo in organiziramo vodene degustacije ali pokušine, postežemo vam z istrsko kulinariko, organiziramo razne menuje za različne priložnostikot so poroke,praznovanja,obletnice,birme, slow-food menu s primernimi vini...prilagodimo se povpraševanju strank oz. gostov. Proizvajamo in prodajamo tudi oljčno olje, tropinovec(grappa),ruda,smrekovec,refoškov liker... Na naši domačiji nudimo tudi prenočišča in apartman. 
Dodatni opis :

Ponudba pijač
alkoholne in brezalkoholne,gazirane pijače in naravni sokovi, tople pijače in napitki,likerji, žganja, odprta vina, širok izbor buteljčnih vin...
Ponudba hrane
istrski pršut,ovčji sir,kozji sir,sir s tartufi,divjačinska salama,gobova juha, zelenjavna juha,goveja juha,špargljeva juha, bobiči in druge mineštre, fuži, njoki, rezanci,ravioli, tartufi,jurčki, divjačina(srnjak, divji prašič, jelen, medved...),ombolo, klobase,zelje,ombolo v refošku s pršutom,fritaja s tartufi, fritaja s šparglji,biftek, telečji medaljoni, pizze, tiramisu, pannacotta,zavitki,gratinirane palačike....
Ponudba vin
Refošk in malvazija lastne pridelave; Širok izbor buteljčnih vin ( muškat, sivi pinot, beli pinot,chardonay, sauvignon, točaj,bele zvrsti, merlot, cabernet sauvignon,teran,rdeče zvrsti....) drugih proizvajalcev, predvem primorskih.